Utopia blir ett lyft för centrumhandeln

Igår var jag med vis pressvisningen när vi fick gå in i den nya galleria som håller på att byggas i kvarteret Forsete (där bl.a. Kungspassagen legat). Vid det här tillfället passade man på att offentliggöra namnet på den nya gallerian: Utopia.

Invigning av etapp 1 sker redan i oktober 2013.

På plats att förklara om planerna för gallerian, namn och annat fanns bl.a. Jonas Olsson och Håkan Martinell, Balticgruppen.

Ambitionerna är höga. Avsikten är att erbjuda storstadsshopping i Norrland, och det här är precis vad Umeå och Umeås centrum behöver. Det ska bli oerhört spännande att följa den utveckling som nu sker – det här blir ett riktigt lyft för centrumhandeln. Jag gillar hela konceptet och just tanken att "Allt är möjligt". Umeåborna har all anledning att se fram emot öppnandet i höst!

 

Etiketter: , , ,

En kommentar

 1. Urban Bengtson

  Säkert blir det bra och lockande, även om namnet inte låter det. Kan vara värt att påminna om att detta var ”utopiskt” tills stadsutvecklingsprojektet med bad, kommers, nöje, bostäder.. på Nanna, kom.

  När Balticgruppen fick nej från politiken för erbjudande om 150 miljoner kr för båda kvarteren (pengar som hade behövts idag), plockade man fram Forseteprojektet, så att Utopia blev verklighet (på så vis passande namn).

  Under tiden insåg marknaden att det inte fanns underlag för näringssatsningar på Nanna.

  Nyligen kom Balticgruppen och Umeå Sport&Motion överens om 1850 kvm gym, ett par hundra kvm större än i Nannabad. Detta är inte heller en slump utan vanlig konkurrens som stimulerar till bättre. Och bättre läge än citygallerian finns nog inte, inte heller för gymmet där.

  Så nu har de ekonomiska förutsättningarna (om de ens fanns) för ett Nannabad sjunkit än mer. Tar Alliansen detta till sig och stoppar Nannabad samt utvecklar nytt som ju M en gång ville med Noliasimhall, finns chans för nya ”Allt är möjligt” för bad/simning, se mina bloggar, http://blogg.vk.se/umeas-basta/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.