Det handlar inte alls om politik

Med förvåning följer jag Tamara Spric försvarstal för sig själv. Hon försöker måla upp det hela att det handlar om politik. Att hon är anmäld för kränkande behandling mot kommunal personal, att personal känner sig otrygg i hennes närhet – det försöker hon utmåla som att detta egentligen är en politisk strid – tydligen mellan henne själv och tjänstemannakåren som driver "högerpolitik".

?

Tjänstemännen har jobbat hårt sedan årsskiftet med att ta fram ett budgetunderlag till oss i politiken, precis som vanligt. Vi kan ha olika åsikter om innehållet, men där är vi ännu inte när det gäller färdiga politiska förslag från partierna. I Folkbladet citerades Spriric med följande uttalande: "Anders Ågren (M) tycker att budgetunderlaget är fantastiskt bra. Men det går ut på att ta bort Vänsterpolitik…."

Det jag har sagt är att jag tycker att underlaget som sådant är mycket bra. Vi har fått en rad olika förslag om´hur kommunens ekonomiska problem ska hanteras. Det finns sparförslag i stort som smått. Hur vi sedan väljer att prioritera dessa förslag mellan de politiska partierna är en helt annan sak och inget som tjänstemännen kan ta ansvar för. Men tjänstemännens förslag har varken höger eller vänsterprägel på så vis. Det är ett faktaunderlag. men en rad olika åtgärder.

Jag tycker att Lennart Holmlund på sin blogg beskriver processen bra. Hans inlägg visar med all önskvärd tydlighet att tjänstemännen inte tagit fram något högerförslag, som Tamara Spiric försöker påstå.

Det här handlar inte om politik, vilket nog de flesta läsare förstår.

Det handlar om beteenden och hur vi uppför oss mot varandra. Det handlar om att tjänstemän inom kommunen mår dåligt, och att Spiric nu är anmäld för detta. Den pågående utredningen får ge svar på allt om det, men att hävda att allt egentligen är en politisk strid blir för genomskinligt.

Snarare bidrar Spiric påståenden till att kränka tjänstemännen igen.

 

En kommentar

  1. Elisabet

    Nu får du bestämma dig, var det förslag eller faktaunderlag? Eller menar du att när en ekonom/tjänsteman säger något är det per definition fakta? Eller är faktaunderlag inte det samma som fakta utan det samma som förslag fast med en bättre retorisk klang eftersom det liknar ordet fakta?
    Jag blir förvirrad 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.