S och V skjuter problemen framför sig

Senare idag ska jag och Lennart Holmlund (S) debattera Umeå kommuns budgetläge och annat inför Västerbottensnytts kamera. Det mesta verkar osäkert nu, inte minst samarbetet mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vilket jag har bloggat om tidigare.

Vi står inför tuffa besparingar om det är något som många inom politiken tydligen inte verkar vara att hantera, och då blir allt mer tungjobbat. Men en kommun måste styras i såväl goda tider som mindre goda tider.

Ovanstående inslag är från en tidigare intervju med Västerbottensnytt i samma ärende. Från förra veckan.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. Mattias

  Det är en välkänd situation att vänster är ”medgångs partier” som vinner mycket sympatier för sina generösa bidrag och frikostiga budgetar. När det sedan börjar sina i kassan brukar alliansen få majoritet och får då styra upp landets och kommunernas ekonomier.
  Det är flertalet gånger som alliansen får kritik för av indragningar eller om prioriteringar, men så lyckas dom styra upp skutan.
  Vänstern kritiserar det högt, men när de väl är tillbaka som majoritet gör de inga förändringar trots den massiva kritiken. De vet att det är nödvändigt och att man inte bara kan strö kommunala och statliga medel hur som helst, men gör allt för att vinna val, inte vad som är bäst långsiktigt.

  Mattias

 2. John

  Men snälla du. S & V försöker städa du du och dina partivänner ställer till med. Försök inte lura väljarna genom att ge dom kritiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.