Rätt ska vara rätt

I dagens Vk har jag fått nedanstående replik publicerad. Jag brukar generellt inte besvara alla felaktigheter som publiceras här och där (det skulle ta för mycket tid i anspråk), men när det kommer insändare mot mig som bygger på helt grundlösa påståenden så är även min gräns nådd. Nu senast, där jag i en insändare påmålas synpunkter som jag inte framfört, i en insändare som aldrig skrivits (!). Nån måtta får det faktiskt vara.

 

Fel rakt igenom

I en insändare i VK (31/5) angriper Rolf Edholm mig för att ha ”en synnerligen antidemokratisk åsikt”. Detta då jag påstås ha angripit Holmlund (S) i frågan om kvinnohistoriskt museum, och i en insändare påstått att han därmed brutit mot Umeandan.

Problemet är bara att inget av detta är sant. Antingen har Edholm blandat ihop mig med någon annan, eller så har han fått allt om bakfoten. Jag har inte kritiserat Holmlund för agerandet kring kvinnohistoriskt museum, eller för den delen krävt att han ska rådgöra med oss övriga partier kopplat till ”Umeandan”. Jag har inte heller skrivit någon sådan insändare. Det är fel rakt igenom.

Däremot var jag starkt kritisk mot Holmlunds agerande i samband med att regeringen beslutade att stödja Umeås EU-ansökan om den framtida Kvarkentrafiken för några månader sedan. LH dödförklarade Kvarkentrafiken så länge vi har en moderatledd regering, trots att regeringen gett ett positivt besked. Där menade jag att det var ett brott mot vår gamla Umeanda. Men det har inget att göra med anklagelsen i Edholms insändare.

Jag brukar inte bry mig om att besvara alla felaktigheter som förs fram i media, för det skulle ta alltför lång tid. Men när det rör sig om rena påhitt och jag själv anklagas för att föra fram en ”synnerligen antidemokratisk åsikt” så gör jag ett undantag. Rätt ska vara rätt.

Anders Ågren
Kommunalråd (M)
Umeå
 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.