Invigningen av Utopia

Igår var jag och tittade på invigningen av Umeås nya galleria – Utopia.

Det var stort intresse och när väl talen hade hållits så blev det en anstormning när umeåborna fick möjlighet att gå in. Nytt och fräscht, och det bådar verkligen gott inför framtiden. Det här var ju bara en första etapp, som kommer att följas av fler. Sedan kommer ännu fler butiker, ännu större ytor.

Utopia blir ett riktigt lyft för Umeås centrum, och för shoppingen i staden. Vi måste även attrahera fler turister, fler som väljer att komma hit och bo på hotell och shoppa på helger och ledigheter. Utopia kommer att bidra till detta.

bild

 

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Och var ska turisterna parkera, även de som kommer med husbilar, husvagnar och husbussar och hur ska dessa rymmas när äventyrsbadare och simfamiljer fyllt P-hus och är där flera timmar och hur tar man sig dit enkelt och säkert för cyklister? Frågor som hänger ihop med min blogg idag.
    http://blogg.vk.se/umeas-basta/
    eller
    http://blogg.vk.se/umeas-basta/2013/10/25/umeas-skrammande-trafikbilder-vid-nannabad-miljovarre-och-farligare-med-aren-gor-simklubbar-till-storsta-forlorarna-intill-krogarsystembolag-varfor-bad-politiker-vill-ni-detta-illa/

    Nannabadet blir en motverkande faktor för centrum, som den trafikinfarkt som Länsstyrelsen varnade för i det avbrutna detaljplanearbetet.

    Så den spännande utveckling centrum för det som passar bäst i centrum, kommers med handel och mat, kultur och aktiviteter, hämmas då av svårare att ta sig fram, så att effekten blir att många avstår centrumbesök för handlande och väljer köpcentrum, men stan missar då strosande följer på köpbesök i city.

    Flera är de handlare, t o m i Umeå C, som ser detta och inser att de hade fel som trodde på bad som en positiv faktor, men nu ser hur P-platser och extra trafikproblem (tänk alla som skjutsar barn/ungdomar till badhus/simhallar), får kunder att avstå centrumhandel.

    Varför är det så svårt för dig att inse detta, du som ändå insåg, och inser (?) att bättre för bad/simning (och mer ekonomiskt) på Nolia och IKSU? Problemet med Nannabad är inte över vid en byggstart, det är då det börjar och blir sedan en påminnelse för evigt i historieböckerna om, enligt mig, Umeå sämsta stadsplaneringsprojekt alla kategorier.

    Vill du som också historieutbildad ta det ansvaret? Efter valet 2014 kan det bli så att det är bara du och Tamara Spiric (V) som är kvar som gruppledare från det famösa beslutet i januari 2007 på Holmlunds rum. Och ni två som tillsammans ska försvara ert beslut, om medier, t o m riksmedier frågar. Ett ödets ironi för dig och M (särskilt som M förr var för simningens önskningar om lägen, se Umeå simhall t ex).

    En ändring av åsikt nu i fullmäktige och det blir, vågar jag påstå, stora rubriker, jubel hos allmänheten, och lättnad bland simsporterna om du och M och Alliansen dessutom lanserar samarbete med UmU och IKSU, som Peter Sedlacek gjorde för friidrotten och fick deras arena dit. Kulturansvariga skulle jubla också genom att då se möjligheter till medel för Kulturväven (Se Vbnytt igår och idag).

    Och, slutligen, på rikspolitisk nivå, blir du och M också uppmärksammade som till slut stoppade ett S-hugskott och S-drivet projekt som Nannabad, värnade ekonomin som på regeringsriksnivå är ett viktigt signum. Samt dessutom låter en Vänsterledare, Spiric efter valet vara den enda gruppledaren kvar som Nannabadförespråkare! Nästan BINGO i politiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.