Det nya Umeå….

….växer fram.

Ett paradigmskifte i Umeås stadsplanering skedde hösten 2011 då kommunfullmäktige i bred politisk enighet godkände en ny fördjupad översiktsplan för de centrala stadsdelarna. En översiktsplan som möjliggjorde en förtätning av staden och möjliggjorde att bygga högre. Det var verkligen välkommet. Vandrar vi runt i staden så ser vi nu tydliga effekter av detta på många håll. För oss moderater har det varit tummen upp för den utvecklingen, då vi gick till val 2010 på just en förtätning av Umeås centrum. Vår ambition har varit att ”bygga stad”. Vi är på god väg!

Flera har hört av sig den sista tiden och ansett att min banner på bloggen har varit lite gammal. Helt korrekt. Bilden hade några år på nacken så därför har jag ikväll lagt upp en ny bild, fotograferad i slutet av september detta år.

Delar av Umeås nya skyline!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.