Samarbete i Umeåregionen

bild

Igår hade vi kommunstyrelseseminarium med Umeåregionen nere i Örnsköldsvik.

Där samlades represententer från alla sju kommuner som numera ingår i samarbetet inom Umeåregionen: Umeå, Örnsköldsvik, Vännäs, Vindeln, Bjurholm, Robertsfors och Nordmaling. Vi fick genomgång av vad som hade gjort sedan starten för 20 år sedan, och blickade framåt kring hur samarbetet ska kunna utvecklas de kommande åren. Lyssnade även till ett intressant föredrag om trendspaning, kring hur trender som urbanisering och annat påverkar.

Samarbetet mellan kommunerna inom Umeåregionen är ett jordnära och konkret samarbete, för att bl.a. förbättra servicen till kommuninvånarna (oavsett vilken sida av kommungränsen du råkar bo i). Du kan läsa mer om det på http://www.umearegionen.se/

Samarbetet har fått en extra energiinjektion av att Örnsköldsvik numera har blivit medlem i regionsamarbetet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.