Positivt att människor vill satsa och investera i Umeå

Är uppe i Gammelstad denna helg men kollar lokaltidningarna hemma i Umeå via nätet.

Ser att både VK och Folkbladet skriver om gårdagens beslut i byggnadsnämnden att säga ja till ny detaljplan för området där bl.a. p-huset Parketten ligger beläget, bredvid Renmarkstorget. Som bekant har Hilding Holmquist planer på att bygga ett nytt hotell där, på så vis att man bl.a. ska bygga på p-huset med tre våningar. Antalet hotellrum kan bli runt 200 st.

Glädjande att byggnadsnämnden kunde bli eniga i sitt beslut att säga ja till detaljplanen. Ett antal justeringar har också gjorts jämfört med ursprungsförslaget. Nu dröjer det tre veckor innan beslutet vinner laga kraft, men det förutsätter då förstås att ingen överklagar det. Tyvärr känns det ibland som att mer eller mindre varje ny detaljplan ska överklagas i Umeå, även om man vet att överklagan inte kommer att gå igenom. Nåja, det får framtiden utvisa.

Vi ska vara glada att det finns de som vill satsa och investera i Umeå. Det leder till fler jobb, ökade skatteintäkter och tillväxt i vår stad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.