Långt kvar till valet

I fredagens VK fick jag denna insändare publicerad, vilken bygger på ett tidigare blogginläögg apropå reaktionerna efter den senaste SCB-opinionsundersökningen. Insändaren bifogas nedan:

 

Valet 2014 avgörs på valdagen!

Så har SCB:s uppmärksammade opinionsundersökning presenterats. Moderaterna och Socialdemokraterna backar. Små rörelser över blockgränsen och alla Allianspartier över fyraprocentsspärren. Skillnaderna mellan S och M är dock något mindre än vad det var vid samma tidpunkt inför förra valet.

Som ett brev på posten kan vi nu läsa om ett antal politiska bedömare som nästan rakt av dömer ut Alliansens möjligheter att vinna regeringsmakten en gång till. Trots att de borde ha lärt sig något av tidigare valrörelser. Så sent som i maj 2010 ledde de rödgröna i SCB, men Alliansen vann ändå valet.

Väljarna är numera mycket rörliga och ca 50% bestämmer sig under valrörelsen, en tredjedel under sista veckan och cirka en av tio på själva valdagen. Det är med andra ord i valrörelsen och på valdagen som valet avgörs – inte i en opinionsundersökning tio månader före valet. Så istället för att deppa och misströsta är det bara att spotta i nävarna och jobba ännu hårdare för Alliansseger i september 2014!

 

Anders Ågren

Förbundsordförande

Moderaterna i Västerbotten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.