Grattis Gunnar!

Nyhetsmagasinet Fokus har utsett Årets svensk. Förra året var det Jonas Gardell som fick utmärkelsen. Årets svensk 2013 blev övikssonen Gunnar Strömmer.

Himla kul!

Gunnar var den som år 1987 på torget i Örnsköldsvik värvade mig till Moderata Ungdomsförbundet. Sen kampanjade vi tillsammans några år i Öviks lokalpolitik, jag var ordförande för MUF-föreningen i Övik och han var ordförande för Moderat Skolungdom (MSU) i Övik. Lite senare blev han också en mycket uppskattad ordförande på riksplanet för MUF.

Fantastiskt kul och välförtjänt att Gunnar nu fått utmärkelsen Årets svensk. Han får det för sitt engagemang i Centrum för rättvisa, som han grundade år 2002. Han får det med följande motivering från juryn: ”Med Centrum för rättvisa har Gunnar Strömmer skapat ett kraftfullt skydd för människor som hamnar i tvist med stat, kommuner och myndigheter. Med ett konsekvent fokus på individens rätt har han stärkt rättsmedvetandet i hela landet.”

Ett stort och hjärtligt grattis till Gunnar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.