Umeå Tidning

bild

Var på morgonen på ett mycket välbesökt frukostmöte på Rex, där Umeå Tidning informerade om sin verksamhet. På bilden ovan Jonas Pekkari och Peter Öystilä. Tidningen har nu varit igång i ett år och går tydligen från klarhet till klarhet. En gratistidning med fokus på enbart Umeå-nyheter, som kommer ut en gång i veckan. En stadigt växande andel annonsörer, och de har nu utökat satsningen så att de finns på webben – en nyhetssajt som är igång alla dagar i veckan. Ytterligare satsningar kommer under 2014.

Konkurrens är bra, och jag tycker att det är intressant att följa utvecklingen. De visade ett antal bilder, däribland en om de olika tidningarnas täckningsgrad av hushållen i Umeå kommun. Om jag kommer ihåg rätt, så hade de tre tidningarna följande täckningsgrad av hushållen i vår kommun: Umeå Tidning (99%), VK (35%) och Folkbladet (6%). Intressant.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.