Möte med Umeåregionen

Igår hade vi årets sista sammanträde med regionrådet för Umeåregionen – vi höll till i Granö. Närmare bestämt konferensanläggningen Granö Beckasin.

Där samlades represententer – kommunalråd och ledande tjänstemän-  från alla sju kommuner som numera ingår i samarbetet inom Umeåregionen: Umeå, Örnsköldsvik, Vännäs, Vindeln, Bjurholm, Robertsfors och Nordmaling. Samarbetet mellan kommunerna inom Umeåregionen är ett jordnära och konkret samarbete, för att bl.a. förbättra servicen till kommuninvånarna (oavsett vilken sida av kommungränsen du råkar bo i). Du kan läsa mer om det på http://www.umearegionen.se/

Samarbetet har fått en extra energiinjektion av att Örnsköldsvik numera har blivit medlem i regionsamarbetet. På plats var bl.a. Elvy Söderström (S), som efter 20 år som kommunstyrelsens ordförande i Övik nu har meddelat att hon inte står till förfogande för omval på den posten. Vi konstaterade att oavsett valutgång i de olika kommunerna kommer det att bli ett antal förändringar i persongalleriet efter valet 2014.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.