En trygg stad ger livskvalitet

Igår hade vi årets sista sammanträde med vårt lokala brottsförebyggande råd – UmeBrå. Där deltar representanter för kommunen, landstinget, polisen m.fl. Målet med samarbetet är förstås är att fortsätta göra Umeå till en trygg och attraktiv stad att leva och bo i.

Att leva i en trygg stad ger livskvalitet för invånarna och är samtidigt en stark tillväxtfaktor för en stor stad. Bland de elva största städerna i Sverige så ligger Umeå på en överlägsen förstaplats i lägst antal anmälda brott per 100 000 invånare. Men vi får aldrig slå oss till ro och vara nöjda med sakernas tillstånd. Det finns alltid sådant som kan förbätttras. Och att fortsätta arbetet med att utveckla Umeå till en ännu tryggare stad för alla umebor är UmeBrås huvudfokus.

Umeå har landets lägsta brottslighet i förhållande till folkmängd etc. Det ska vi vara tacksamma för – men det krävs fortsatt engagerat arbete från alla inblandade – polis, skola, sociala, föreningar mfl – för att vi ska fortsätta ha den situationen.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.