Kackerlackor?

Debatterar AB Bostaden och den framtida nyproduktionen, samt hur man ska klara av renoveringen av nuvarande fastighetsbestånd.

Vänsterpartiet tar fram storsläggan och menar att privata fastighetsägare är oseriösa, och det blir ”kackerlackor” i lägenheterna, samt att det bara kommer vara ”fattiga människor” som kan bo där. Fritt citerat. Ojojoj.

I Umeå ägs 43% av hyreslägenheterna av privata fastighetsägare. Är det verkligen Vänsterpartiets syn? Att det dräller av kackerlackor i lägenheterna där, och att endast fattiga kommer bo där???

Alliansen i Umeå vill att AB Bostaden skall bidra till en ökad nyproduktion av hyreslägenheter, tillsammans med privata fastighetsägare. Genom avyttring av en del av beståndet, så kan vi dels öka nyproduktionen, dels klara av renoveringsbeståndet. Men Vänsterpartiet är tydliga med att det aldrig kommer vara aktuellt att försälja en del av beståndet. De glömmer säga vad V-alternativet är: ökade lån, eller fördubblade hyreshöjningar för alla boende i AB Bostadens lägenheter. Det är vänsterpartiets lösning!

En kommentar

  1. Pingback: Pajkastning med kackerlackor och glada besked | Mattias Larsson (c)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.