EU-valet

Ja, då har vi sett resultatet av valet till Europaparlamentet. För oss moderater blev det ett tungt valresultat, vilket jag fick anledning att kommentera till media redan i gårkväll. Sämsta resultatet sedan vi gick med i EU, och det är inget att hymla om. Vi brukar generellt göra dåliga val till Europaparlamentet och väljarna har en tendens att dessutom bestraffa dem som har regeringsmakten. Vi har också problem med att mobilisera våra väljare i EU-valet. Däremot var ett litet glädjeämne att våra vänner i Centern och KD i alla fall gick framåt och inte tappade sina mandat.

Men vi ser en beklaglig trend där högerextrema partier går framåt runt om i Europa, liksom EU-kritiska partier på vänsterkanten. I Sverige gick SD starkt framåt, liksom Vänstern, Miljöpartiet och Fi på vänsterkanten.

Nu är det bara att bita ihop och se framåt. Vi har 111 dagar till valen till riksdags, landsting och kommun. Dags att ta nya tag och jobba med siktet på den 14 september.

2 kommentarer

 1. Fredrik Sjölin

  Så länge vi inte kan diskutera invandring och flyktingpolitiken inkl kostnader som vi gör med andra politikområden så kommer SD att växa. Vad kostar det i er kommun?

 2. lf

  Väljarna har sagt sitt.Det är ingen tveksam opinionsundersökning, här har svenska folket sagt sitt.Som er partisekreterare säger så har valvinden blivit eran motvind.
  Väljarna tror inte på er.Er politik har alltid utgått på att sänka skatter.
  Den svenska medelklassen vill inte ha mera skattesänkningar.Man vill lägga mer skatt till välfärden så att pappa och mamma får en dräglig ålderdom.
  Din kompis Edvard Riedel har inte skickat in min bloggkommentar av samma art.
  Vad gör du Anders Ågren?.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.