Umeå är beroende av goda flygförbindelser

Bra att Lennart Holmund (S) idag kritiserar förslaget som drivs av Miljöpartiet att stänga Bromma flygplats. Deras förslag är allvarligt och kommer att skada flygförbindelserna i Sverige, inte minst för Umeås del. Men det Holmlund glömmer att påpeka är ju att även Vänsterpartiet driver frågan om att stänga Bromma, och även hans lokala Socialdemokrater i Stockholm verkar vara inne på linje. Så det är inte bara de utvecklingsfientliga bakåtsträvarna i MP som är problemet, utan även V och S.

Jag hoppas verkligen inte att de får genomslag för sin tillväxtfinetliga linje för det kommer att drabba även Umeås flygförbindelser.

 

Själv bloggade jag om det här förra måanden, och i bloggen fanns även ett saxat utdrag från DI. Gamla blogginlägget följer nedan.

Umeås flygförbindelser hotas allvarligt av Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna.

Om de vinner valet vill de stänga (!) Bromma flygplats: Detta är oerhört allvarligt! Det kommer att drabba Umeås viktiga flygförbindelser med Stockholm, och vidare till Göteborg, Malmö och ut i världen.

På område efter område uppvisar de rödgröna sin tillväxtfientliga politik! Så se till att rösta i höst, och rösta på något av Allianspartierna!

Från Dagens Industri:

”Vid ett maktskifte i höst kan Bromma flygplats, som är Sveriges tredje största, läggas ned. Mp och V driver på stenhårt i frågan och även S är öppet för en stängning. Med strax över 2 miljoner resenärer årligen är Bromma flygplats, som bara ligger några kilometer från Stockholms innerstad, en av landets största flygplatser. Statliga Swedavia, som  är ägare, har inlett en omfattande uppgradering av flygplatsen. Totalt räknar de med att investera över 1 miljard kronor. Samtidigt har stadens politiker helt andra planer. Den enorma bostadsbristen i Stockholm kräver att vi tar den här marken i anspråk. Den trafik som i dag går på Bromma kan flyttas över till Arlanda”, säger Daniel Helldén, oppositionsborgarråd för Miljöpartiet i Stockholm.”

 

 

 

2 kommentarer

  1. Hejhej

    Ska folk bo eller ska de flyga därifrån?
    Jag har läst om miljöpartiets planer istället för flygplatsen. Hur kan bostäder vara tillväxtfientligt? Att fler kan bo och arbeta i Stockholm ser jag inte hur det kan minska tillväxten? Jag tror behovet av bostäder centralt är bättre att stödja än flygplatser centralt. Därför tror jag också att politiker lokalt i Stockholm kan resonera kring detta. Bostadsbristen behöver lösas. I Umeå kanske man prioriterar flygkonkurrens som pressar biljettpriserna, eftersom vi bor här och vill flyga billigt dit och vill att folk kan flyga billigt till oss (för flyg är också enda transportalternativet?). Miljöpartiet är stora i Stockholm, och det kan kanske bero på att de ser behoven i staden och tänker långsiktigt och i den här frågan vill att Stockholmarna ska kunna stanna kvar och bo istället för att köpa en billig biljett och dra därifrån.

  2. Per A.

    Ett stängt Bromma vore onekligen väldigt irriterande.
    Vad tycker du att man som Umeåbo skall göra åt saken?

    Flytta till Stockholm och rösta i kommunalvalet?

    Eller vill du ge sken av att man genom att rösta på Alliansen i kommunalvalet i Umeå eller i riksdagsvalet kan påverka en kommunal fråga i en Stockholmskommun?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.