Socialism och Marx ledstjärnan för det nya S-laget i Umeå?

Det var ju inte länge sedan V gick ut och förklarade att det skulle bli en gemensam budget med S innan valet i Umeå, men nu verkar Holmlund tveksam. I VK hade avgående kommunalrådet Lennart Holmlund (S) en insändare där han gav Vänsterpartiet i Umeå en rejäl bredsida. Som vanligt verkar de två styrande partierna kommunicera till varandra via massmedia.

Holmlund varnar för ett Umeå som stannar av i utvecklingen, och konstaterar att V är det parti som har svårast att förstå sambandet att det är fler jobb i den privata sektorn som ytterst skapar resurser, via ökade skatteintäkter, till den offentliga sektorn. Helt korrekt. Också befriande att Holmlund äntligen själv kan konstatera att vi aldrig haft så mycket pengar från statens sida till kommuner och landsting.

I samma tidning möts vi av ett stort uppslag: ”Orutinerat S-lag får en tuff uppgift”. Där intervjuas Hans Lindberg och hans s-kollegor som vill styra Umeå efter valet. Bläddrar vi så i det nya handlingsprogrammet för Socialdemokraterna i Umeå som Hans Lindberg (S) refererar till , så märks det att S blir något annat när Holmlund slutar. Paroller om ”demokratisk socialism” blandas med citat av Karl Marx. Det är som att vara tillbaka i sent 1960-tal. Motarbetande av valfrihet inom skola och omsorg, blandas med förslag på minskad arbetstid med bibehållen lön. Och då börjar det bli svårt att se skillnaden på S och V i Umeå.

Nya tider stundar i Umeåpolitiken. Umeåborna står inför ett mycket viktigt val den 14 september. Nya Moderaterna är ett stabilt val, med fortsatt arbete för ett växande Umeå. Och till skillnad från S, V, MP och Fi inser vi inom Alliansen att tillväxt, fler jobb och fler arbetade timmar är grunden för att utveckla och säkra en bra förskola, skola och äldreomsorg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.