Värna en hög kvalitet inom äldreomsorgen!

För oss moderater är det viktigaste att kvaliteten inom äldreomsorgen är god – inte vilken huvudman det råkar vara. Vi vill se en verksamhet av hög kvalitet inom såväl kommunala som privat drivna äldreboenden. Därför är det viktigt att ha tydliga kvalitetskrav och  en god uppföljning av verksamheten.

Socialdemokraternas motvilja mot valfrihet, och ideologisk vänstervridning under senare år i Umeå, har dessvärre gjort att de med politiska beslut har raserat mycket av den goda äldreomsorgsverksamhet som bedrevs på exempelvis Skräddaren på Teg. De stoppar numera privata alternativ och tar tillbaka verksamhet i egen regi. Vi kan se resultatet! 25% sjukfrånvaro bland personalen, i äldreboendet Skräddaren på Teg som tidigare var ett framgångsexempel!! Och vänsterpartierna i Umeå lovar att fortsätta på det här sättet om de vinner valet i september.

För Hans Lindberg och hans nya S-lag är det inte kvalitet som är det viktiga, utan ideologi. Valfrihet inom skola och omsorg ska motarbetas, även om de privata alternativen har lika bra eller bättre kvalitet i verksamheten. Tyvärr blir det allt svårare att se skillnad på S och V i Umeå.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.