Varför ska skolan i Umeå betala för vänsterexperimentet?

Jag ser att Hans Lindberg (S) och några i hans nya lag har lovat 84 mkr mer till Umeås skola under en fyraårsperiod. Om S vinner valet på riksplanet.

Bara ett litet problem. De glömmer att berätta hur extremt mycket Umeå kommun förlorar på andra förslag från de rödgröna. Vi skulle kunna nämna att de fördubblar arbetsgivaravgiften för alla unga som Umeå kommun har anställda. Jag skulle kunna nämna Alliansens skolsatsning på lågstadiet som uteblir, om S vinner valet.

Men låt oss hoppa över det!

Vi kan istället peka på konsekvenserna för Umeå kommun om Vänsterpartiets eller Miljöpartiets förslag om minskad arbetstid med bibehållen lön genomförs efter valet. Enligt beräkningar från Riksdagens utredningstjänst (RUT)  kommer exempelvis Umeå kommun att tappa mellan ca 500 och ca 980 miljoner kr i skattebortfall VARJE ÅR, om något av dessa förslag går igenom.

Varje arbetad timme i Sverige lägger grunden för vår gemensamma välfärd. När fler går till jobbet så kan fler vara med att bidra till att skolan ger alla elever en bra start i livet och att sjukvården kan hålla högsta kvalitet samt komma människor till del när de behöver den. Trots att Sverige behöver fler som arbetar så går tre av fyra vänsterpartier till val på att vi ska arbeta färre antal timmar.

Miljöpartiets, Vänsterpartiets och Feministiskt Initiativs radikala krav på arbetstidsförkortning skapar ett starkt tryck på Stefan Löfven och Socialdemokraterna att fortsätta sin vänstervandring. Det jobbexperiment som en eventuell vänsterregering under Stefan Löfven riskerar att utsätta Sverige och Umeå för kommer i slutändan att betalas av skolan och vården. Så tvärtemot de satsningar de lokala sossarna lyfter fram, så kommer det bli radikala nedskärningar om de rödgröna vinner på riksplanet.

I Umeå har vi dessutom de lokala socialdemokraterna med Hans Lindberg i spetsen som vill gå före och införa sextimmars arbetsdag på en eller flera arbetsplatser inom Umeå kommun. Här i Umeå är Operation vänstervridning tydligen redan fullbordad inom det socialdemokratiska partiet.

Sedan alliansregeringen fick väljarnas förtroende 2006 har 250 000 fler personer ett jobb att gå till. Det är bara början. Alliansen vill att än fler ska kunna ha den trygghet som ett jobb innebär och att fler kunna få vara med och bidra till allt vårt gemensamma. Därför har vi satt upp ett ambitiöst mål om att jobben ska bli 350 000 fler så att över fem miljoner människor har ett jobb att gå till 2020.

Det ställer krav på en målinriktad reformpolitik som bygger på stärkta drivkrafter för arbete, att fler företag kan starta och växa och att trösklarna in till arbetsmarknaden fortsätter att sänkas. Såväl på riksplanet som i Umeå.

Rösta för arbetslinjen den 14 september!

2 kommentarer

  1. Carl-Axel Otterhall

    Hej Anders. Nu är jag inte med. Blir det inte tvärtom med skatten ifall man sänker arbetstiden med bibehållen lön. Visst räknas skatten utifrån inkomst och inte de antal timmar man jobbar? Dessutom måste väl någon annan gå in och fylla upp de resterande två timmarna. Och då finns det ju skatt in även på dessa timmar också. Eller…?

    Att lönekostnaderna för kommunen ökar med 25% med 6-timmars arbetsdag och bibehållen lön är väl logiskt tänkt? Men de kommunala intäktsskatterna måste väl också öka med 25% från motsvarande experiment?

    Vad är det jag inte förstår?

  2. Pingback: Varför ljuger Ågren? | Andreas Lundgren(s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.