Din röst spelar roll!

Vi moderater söker umeåbornas förtroende – ge oss din röst! För oss moderater är tillväxt A och O.

Jobben är valets viktigaste fråga i Umeå. Varje extra umeåbo i arbete och varje extra arbetad timme innebär ökade skatteintäkter och mer resurser att satsa på skolan, vården och andra delar av välfärden. Om vi vill ha fler i arbete måste vi bejaka en bred arbetsmarknad. Det finns inga jobb som inte är tillräckligt fina och därför ska motarbetas. Alla jobb behövs. Att börja dela på jobb och införa sådant som 6-timmars arbetstid med bibehållen lön är vansinnigt ur flera synvinklar, och det är skrämmande att S, V, MP och FI i Umeå driver denna fråga. Värna arbetslinjen!

Vi måste också fördubbla bostadsbyggandet under kommande år! Idag råder akut bostadsbrist. De privata aktörerna och det kommunala bostadsbolaget AB Bostaden måste hjälpas åt. Fortsätt att förtäta staden och bygga högt. Snabbare och enklare byggprocess, från plan till färdigt bygglov. Vi anser att det kommunala bostadsbolaget har en central roll att spela, när det gäller nyproduktion av hyresrätter. Vi anser även att det är hög tid att ge klartecken för byggande på Ön. Sävar, Holmsund/Obbola och Hörnefors ska också fortsätta växa och utvecklas.

Ja till valfrihet! Jag och moderaterna står upp för umeåbornas rätt till valfrihet inom olika områden. 8 av 10 svenskar anser att valfrihet inom vård och omsorg är viktigt. 3 av 4 föräldrar kunna välja skola till sina barn. Tyvärr har vi den senaste mandatperioden sett hur V och S av ideologiska skäl försämrar möjligheten till människors fria val. Hans Lindberg sa i en intervju med VK nej till vinster i välfärden. Ett tydligt och rakt NEJ. Det innebär att han vill stoppa företag från att kunna erbjuda äldreomsorg eller för den delen driva friskolor. Många skolor kommer få lägga ner i Umeå. Alla hemtjänstföretag – 22 företag i Umeå – som idag servar en stor andel av de hemtjänstberättigade, kommer att få upphöra med det. Det blir ett slut på valfriheten. Många jobb går förlorade. Likaså på skolområdet – Lindbergs besked innebär att friskolor som Minervaskolan m.fl får upphöra. Det är som att socialdemokraterna har kopierat Vänsterpartiets politik rakt av.

Din röst spelar roll – rösta på Moderaterna!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.