Skattehöjningarna leder till minskat antal arbetade timmar

Nya finansministern Magdalena Andersson (S) har den senaste veckan fått massiv kritik. Regeringens eget Finanspolitiska råd konstaterar att hon haft fel med påståendena om att det är ”tomt i ladorna”.

Men lite tragiskt är det när hon gång på gång svartmålar Sverige och den svenska ekonomin. Trots att vi klarat den ekonomiska krisen bäst i Europa, och övriga länder ser Sverige som ett föredöme, så fortsätter hennes försök att baktala den svenska ekonomin och förra regeringen.

En lång rad tunga remissinstanser riktar nu tuff kritik mot de föreslagna skattehöjningarna från (S). Bland kritikerna finns de stora facken och statliga myndigheter, som Ekonomistyrningsverket. Enligt ESV kommer de höjda skatterna ha en klart negativ jobbeffekt och ”minska både utbudet och efterfrågan av arbetskraft”.

Skattehöjningarna kommer leda till minskat antalet arbetade timmar. Tyvärr stämmer det mycket väl med socialdemokraternas politik. De värnar inte arbetslinjen, och bryr sig inte om att deras skattehöjningar kommer leda till färre nya jobb. Gammal ”hederlig” socialdemokratisk politik helt enkelt. Resultatet blir färre nya jobb. Tragiskt.

Och Magdalena Andersson svar på den massiva kritiken? Hon svarar att Finanspolitiska rådet har spelat ut sin roll.

Ridå.

2 kommentarer

  1. Erik

    Magdalena säger ju att det var ni som skapade Finanspolitiska rådet för att hålla koll på er själva. Ni har tydligen, enligt Andersson, åkt av vägen tre gånger; år 1979, år 1982, år 1994 och nu senast år 2014. Och vad jag har förstått tänker Andersson skippa rådet eftersom S inte har för avsikt att åka odubbat.

  2. Daniel Olsson

    Jag tror personligen att hennes utspel mest handlar om att försöka sätta press på Alliansen att rösta för hennes budget genom att få dem att framstå som oansvariga, och tyvärr kommer nog majoriteten att gå på denna fint. Effekten blir ju nu att om budgeten inte går igenom är det Alliansens fel i medierna och inte (S). Man kunde ju önska att de nån gång faktiskt tog ett eget ansvar för sina handlingar istället för att ägna sig åt sånt här trams, men det ligger nog väldigt långt bort i tiden tyvärr… 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.