S/MP-regeringen bromsar jobbtillväxten

Tack vare den tidigare Alliansregeringens arbetslinje är Sverige i dag på rätt väg. Igår presenterades en ny arbetskraftsundersökning som visar att antalet sysselsatta fortsätter att öka. Mycket glädjande är att jobben har blivit närmare 370 000 fler sedan 2006.

Men S/MP-regeringens ekonomiska politik för de kommande åren hotar nu tydligt att försämra den här utvecklingen. Höjda skatter, övergivande av överskottsmål och andra förändringar innebär i sammanfattning att man försvagar svensk ekonomi, bromsar jobbtillväxten och skjuter viktiga reformer på framtiden. Förändringar som gör det dyrare att anställa unga samtidigt som en miljon löntagare får höjd skatt är alla delar som motverkar arbetslinjen. Fokus för den nya regeringen är tyvärr inte längre att fler människor ska jobba.

S-regeringen säger hejdå till arbetslinjen.

 

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Jag läser i dagens VK att du svamlar något om att ni efter ett möte på tisdag ska ta ställning till moderaternas agerande i tiggarfrågan. Samtidigt kan man läsa Lennart Holmlunds klara uttalande att tiggarna inte har rätt att vara här mer än tre månader. Kan du inte ta bladet från munnen och klargöra följande?: Nu är tid att utvisa tiggarna – detta gäller även om det därigenom dröjer något längre innan Umeå uppnår 200 000 invånare. Detta abstrakta och diffusa mål är för övrigt den enda ”oppositionspolitik” jag sett dig våga driva under de senaste åren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.