Svag regering fullständigt överkörd i justitiefrågorna. Positivt!

Justitieutskottet fastställde igår tillkännagivanden om vad S/MP-regeringen bör göra, och Alliansen lyckades få majoritet för hela 17 tillkännagivanden vilket i sammanhanget är ganska otroligt. Sedan år 1971 har det bara skett vid ett tidigare tillfälle, för 30 år sedan.

Besluten i justitieutskottet innebär en tydlig markering om kriminalpolitiken, kopplat till straff, och vad som skall ske på det området.

Det handlar om skärpta straff för allvarliga våldsbrott, skräpta straff vid bland annat människohandel och koppleri, sexualbrott mot barn, olaga hot, ofredande och förolämpning, bedrägeri, stöld och narkotikabrott. Vidare kriminalisering av identitetsstölder och ny straffbestämmelse för att komma åt fakturabedrägerier.

Som den tidigare justitieministern Beatrice Ask (M) konstaterade: igår skrevs riksdagshistoria, när regeringslinjen så tydligt kördes över! Nu blir det förhoppningsvis hårdare tag mot brottsligheten!

2 kommentarer

  1. Leif

    Stolt över att gå i samma fotspår som SD? Har du brunskjortan struken och vikt hemma i garderoben för kommande marscher?

  2. lf

    Då måste jag fråga dig.Har brottsligheten uppstått efter valet i höstas?
    Ni satt i 8 år i beslutsställning.Varför drev ni inte igenom hårdare krav?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.