Föreslås bli omvald till SKL-styrelsen

Följande pressmeddelande skickades ut igår, och jag noterade att VK snappade upp det hela. Läggs ut här på bloggen också.

 

Pressmeddelande

Ågren (M) föreslås till SKL-toppen

Umeås kommunalråd Anders Ågren (M) föreslås av moderaternas nationella valberedning bli omvald som ledamot i styrelsen för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) för mandatperioden 2015-2019. Ågren valdes år 2011 in som ordinarie ledamot i styrelsen. Dessförinnan hade han varit adjungerad till styrelsen under två år.

–      Jag är mycket glad. Det är ett tungt och viktigt uppdrag. Det är naturligtvis både spännande och inspirerande att jag har fått valberedningens förtroende för ytterligare fyra år.

–      Det är positivt för Umeå att vi har politiker som finns representerade på den här nivån. Enligt valberedningens förslag blir jag dessutom den ende M-ledamoten i styrelsen som är bosatt norr om Stockholm. Jag ska naturligtvis göra mitt yttersta för att bevaka såväl Umeås som norra Sveriges intressen i det fortsatta styrelsearbetet, säger Ågren i en kommentar.

Ågren är sedan tidigare kommunalråd i Umeå, länsordförande för Moderaterna i Västerbotten och vice ordförande i Region Västerbottens arbetsutskott.

Valen sker formellt i samband med SKL:s valkongress i Stockholm tisdag den 24 mars.

 

Fakta om Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)

SKL är arbetsgivar- och intresseorganisation för landets alla kommuner, landsting och regioner. SKL:s medlemmar är tillsammans arbetsgivare för mer än en miljon människor. SKL har bl.a. till uppgift att teckna centrala kollektivavtal om lön och allmänna anställningsvillkor.

Organisationens uppgift är även att stödja och bidra till att utveckla medlemmarnas verksamhet. I rollen ingår att ge service och professionell rådgivning inom alla de frågor som kommuner, landsting och regioner är verksamma inom. SKL:s ambition är att ligga steget före och belysa viktiga omvärldsförändringar. Genom intressebevakning arbetar man för att påverka beslutsfattare såväl nationellt som internationellt.

En kommentar

  1. lf

    Ja,du Ågren, du tar på dig många tunga uppdrag.Jag har alltid förvånats över att du och andra övermänniskor inte tyngs ner av alla dessa tunga uppdrag.
    Hur bär du dig åt? Du kan väl förklara för oss vanliga människor som tyngs av vanliga vardagssysslor.
    Det skulle inte förvåna mig om du också städar varje fredag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.