1:a maj – värna arbetslinjen!

Även om filmsnutten har några år på nacken, så pekar den ändå på något väsentligt. Det är inte längre socialdemokraterna som värnar den svenska arbetslinjen, och gör det lönsamt att arbeta i vårt land. Det är inte längre (S) som lyssnar på dem som vill arbeta och göra rätt för sig. Det är moderaterna som övertagit den rollen i svensk politik.

Tänk på det när ni hör parollerna från dagens demonstrationståg. Denna dag när Socialdemokraterna går ut och demonstrerar mot sig själva.

 

4 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Du menar väl arbetsköparnas rätt? Arbetsköparlinjen vore mer rätt. För det är FÖRETAGARE och INTE anställda som ditt parti värnar. När din allianskollega Annie Lööf på bästa sändningstid i tv anser att företag utan kollektivavtal ska få åtnjuta subventioner, så står det alldeles klart var allianspartierna står i frågor om arbetsrätt och grundläggande arbetsvillkor. Arbetslinje för vem kan en undra…..

  2. Conny Forsström

    Bidragslinjen till företag borde det hela heta. McDonalds och andra tveksamma låglöneföretag har åtnjutit stora bidrag, men de anställda ser inte röken av det. För dem fortsätter de dåliga arbetsvillkoren och lönerna att existera. Hur var det nu med bidrag? Ett skällsord i moderat terminologi, men tydligen är det inte fel att låta bidrag regna över företagen. Företag som borde bära sig själva, om en ska använda det resonemang ni normalt för om marknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.