Störst förtroende för Moderaterna om jobben och ekonomiska politiken

FullSizeRender

Nu börjar verkligheten hinna ikapp Socialdemokraterna. De hade det lite svettigt på 1:a maj 🙂 . De lyckades ju ducka i valrörelsen, undvika att svara på hur de skulle lösa samhällsproblemen, jobben, ekonomin, arbetslösheten….. Men nu rasar deras förtroende på bred front. Bättre sent än aldrig. Och det är ju inte omöjligt att det blir nyval något av de närmaste åren, så då blir det ett sant nöje att ta debatten på gator och torg på nytt med alla socialdemokrater.

Intressant läsning var SVT:s undersökning över förtroendet gällande bl.a. vilket parti som har bästa politiken för jobben och ekonomin. Jämfört med i september 2014 rasar socialdemokraterna samtidigt som Moderaterna ökar. Avståndet, till moderaternas fördel, blir bara större och större.

”Inför riksdagsvalet i höstas lät vi Sifo fråga väljarna vilket parti som hade den bästa politiken vad gäller jobben, ekonomin och skolan. Vad gäller jobben ansåg då 33 procent av väljarna att Socialdemokraterna hade den bästa politiken, 32 procent tyckte att Moderaterna var bästa parti i denna fråga.

Denna vecka, då Sifo ställde samma fråga igen, så väljer bara 22 procent Socialdemokraterna. 38 procent väljer Moderaterna.

M ökar

Redan i höstas hade Moderaterna ett grepp om förtroendet för den ekonomiska politiken, med 41 procent av väljarna, mot 26 procent för Socialdemokraterna. Denna vecka har Moderaterna stöd av 44 procent av väljarna, medan Socialdemokraterna har fallit ner till 18 procent.

Men då, inför valet, hade i alla fall Socialdemokraterna ett ganska betryggande övertag inom skolpolitiken. 29 procent tyckte då att Socialdemokraterna hade den bästa skolpolitiken, medan Folkpartiet, som var nästa bästa parti i denna fråga, hade 22 procent.

Nu är det nästan dött lopp. 17 procent väljer Socialdemokraterna, 16 procent väljer Folkpartiet.”

 

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Det spelar ju ingen roll med detta ökade förtroende för er politik när ni ändå (enligt DÖ) tänker lägga ner rösterna i vårens budgetomröstning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.