Positivt! Umeå nominerad till Årets Superkommuner 2015

Nom_superkommun

 

Tidningen Dagens Samhälle nominerar Umeå som en av finalisterna till Årets Superkommun 2015. Det offentliggjordes nu på morgonen. Mycket positivt!

Umeå är en av tre nominerade kandidater till pris för Årets Superkommun Norrland. På samma sätt har tre kandidater nominerats i Svealand och Götaland. Rankingen baseras bl.a. på statistiska variabler om vilka kommuner som har bäst framtidsförutsättningar gällande befolkningstillväxt, demografisk profil, sysselsättning, flyttnetto m.m.

Jag välkomnar detta. Umeå är en kommun i stark tillväxt sedan lång tid tillbaka. En bra kommun! I de breda tillväxt- och planeringsfrågorna har det genom åren också funnits en bred samsyn, inte minst mellan Moderaterna och Socialdemokraterna. Men det finns mycket att göra för att fortsätta utveckla Umeå – vi har en för hög kommunalskatt, vi måste få fart på bostadsbyggandet, möjliggöra fler jobb, en mer positiv syn på valfrihet, ett bättre företagsklimat m.m.

Vi moderater tror på Umeå. Vi tror på alla som lever, arbetar, studerar, bor och skapar i vår kommun. Därför ser vi som vårt uppdrag att vara en politisk kraft som står upp för ett växande Umeå och ett bra liv för alla som lever här. Vi vill göra vårt bästa för att Umeå ska utvecklas på ett positivt sätt under kommande år. Umeå ska vara Norrlands självklara tillväxtmotor. Vi behöver mer av nästan allt när staden växer. Jobb, bostäder, kommunikationer, skolor, sjukvård men också butiker och andra serviceinrättningar. Bara så kan Umeå växa – med människors behov som utgångspunkt.

Vi håller nu tummarna för att Umeå tar hem denna utmärkelse i Stockholm den 28 maj!

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.