Ja till kameraövervakning av s.k Sara Lidman-tunneln

I dagens VK är det en insändare som efterlyser kameraövervakning av Sara Lidman-tunneln, då den återigen har utsatts för vandalism och klotter. Ja, det är bara att instämma!

Vi moderater har tagit upp detta upprepade gånger. Senast i oktober 2014 blev vår motion nedröstad i kommunfullmäktige. Från moderaterna vill vi att Umeå kommun upprättar kameraövervakning i området, i linje med det tjänstemannaförslag som var aktuellt hösten 2011. Kameraövervakning är motiverad utifrån både en trygghetsapsekt och en möjlighet att motverka vandalisering. Det blir i längden dyrt att sanera efter klotter och annan skadegörelse.

Det är hög tid att de styrande Socialdemokraterna tar sitt ansvar!

 

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Ett annat område där ni umeåpolitiker nu bör ta ert ansvar är romerna på Nydala. Det står att läsa i dagens (12/5) VK att de ännu inte flyttat från Nydala för att kommunen har ”svårt att hitta en bra plats”. Vad jag förstår tillåter EU-reglerna att vi – när de varit här 3 månader – utvisar dem (till Rumänien). Så bör nu ske.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.