Sveriges nationaldag

Ser att jag fick in min insändare om Umeå och Sveriges nationaldag i gårdagens nummer av Umeå Tidning. Härligt! Det är uppenbarligen inte helt enkelt att få in insändare och debattartiklar i diverse lokaltidningar numera, så därför är det extra trevligt när jag ser att insändare publiceras.

Den bifogas nedan.

 

Självklart ska försvaret vara välkommet den 6 juni!

För ett tag sedan briserade nyheten att Försvarsmakten hade blivit portade från deltagande i Nationaldagsfirandet på Gammlia i Umeå. Nyheten uppmärksammades över hela landet. Expressen, Aftonbladet, Svenska Dagbladet – alla ifrågasatte hur tokigt man hade resonerat.

För egen del så reagerade jag omedelbart, och glädjande nog så ändrades beslutet efter en livlig debatt. Självklart ska den svenska försvarsmakten få vara med på det officiella nationaldagsfirandet. Försvaret är garanten för ett fritt, demokratiskt och självständigt Sverige!

Utan ett försvar, och utan den svenska försvarsmaktens företrädare, så skulle det inte finnas ett fritt Sverige att flytta till eller för den delen fly till. Agerandet har skämt ut Umeå kommun, och vi har nu ett arbete att återupprätta vår relation till de svenska män och kvinnor som är beredda att offra sina liv för att försvara Sverige.

Hans Lindberg (S) menade i den senaste fullmäktigedebatten att jag hade varit ”oansvarig” som hade bloggat om det och på så sätt uppmärksammat allmänheten och massmedia på frågan. Oansvarig? Jag ångrar inte en sekund att jag uppmärksammade frågan – för utan denna debatt hade inte den svenska försvarsmakten varit välkommen i Umeå den 6 juni!

Anders Ågren, Kommunalråd (M), Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.