I Stockholm på möte med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)

På plats i Stockholm onsdag-fredag. Sitter ju med i styrelsen för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och vi ses vanligtvis en gång i månaden. Onsdagkvällen ägnades åt bl.a. M-gruppmöte, idag har det hittills varit genomgångar av alla ärenden inför de olika beredningarnas och styrelsens sammanträde, samt informationer där alla partier är samlade – imorgon förmiddag är själva styrelsesammanträdet. Sedan åter till Umeå.

Mycket diskussion inte minst kring den svenska migrationspolitiken, och helt uppenbart måste det till förändringar när det gäller mottagandet av flyktingar, ensamkommande m.m. Moderaterna har på central nivå i många delar signalerat kursändringar och det behövs verkligen: införandet av tillfälliga uppehållstillstånd, skärpt försörjningskrav vid anhöriginvandring m.m. Det är heller inte rimligt att Tyskland och Sverige tvingas ta emot en så stor andel av flyktingarna som söker sig till EU, och det har ju förövrigt även FN uttryckt. Här måste det till förändringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.