Tack Lennart Holmlund!

Ovanstående bild sammanfattar ganska väl vad jag kortfattat skulle vilja svara Folkbladets ledarsida idag.

Läs gärna ledaren i dagens Folkbladet. http://www.folkbladet.nu/1507092/om-jag-kunde-fa-slippa-denna-idioti

 

Men nu har jag ju en blogg och kan ge en något mer utförlig kommentar för den intresserade 🙂

Ledartexten är skriven av ledarskribenten tillika SSU-medlemmen Linda Westerlind. Det är inte varje dag jag får en hel ledarsida tillägnad mig själv. Westerlind, som på FB skriver att jag och Moderaterna är de mest obehagliga i fullmäktige. Värre än SD anser hon. Varför är vi då att betrakta som obehagligast i Umeå kommunfullmäktige? Jo, jag har förklarat moderaternas linje i tiggarfrågan, vilket sammanfaller med den uppfattning som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har. Inget kontroversiellt i det. Även socialdemokraterna delar uppfattningen. Vi ska följa lagar och regler. Men japp – då är man att betrakta som den mest obehaglige…

Hon ogillar helt uppenbart M:s uppfattning att lagar och regler måste följas. Hon avfärdar själv det på facebook med att ”Jag skiter fullständigt i vilka EU-regler som har satts upp….”

Sen fortsätter hon – fortfarande på sin egen facebooksida – med ”Rumäniens sociala dumpning gör det inte okej för Umeå-politiker att bete sig som svin och sen hänvisa till EU-direktiv för att legitimera det.”

All heder till f.d. S-kommunalrådet Lennart Holmlund som ger henne svar på tal, och konstaterar att den som svinar till debatten är hon själv. Tack, Lennart! Nån j-a ordning får det vara.

Moderaterna i Umeå har ingen annan uppfattning än den som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har redogjort för. Uppfattningen delas av alla Allianspartier liksom Socialdemokraterna. I Westerlinds verklighetsuppfattning är det ”bruna” åsikter och inlägg (!!). Så då är hon själv medlem i ett brunt parti, eller?

Tur att man kan rycka på axlarna åt ledarskribenten ifråga.

 

11 kommentarer

 1. Kjell B

  I en demokrati är det ju folkets vilja som gäller, om den håller sej inom lagens råmärken.
  Om man läser kommentarerna till Lindas ledare, kan man få en liten aning om vad folk i allmänhet anser om tiggeri. ….förresten varför går Sverigedemokraterna framåt i varenda mätning?
  När jag gick facklig grundskola framhölls vikten av att ”lyssna på rörelsen” detta borde samtliga politiker ta till sej, men kanske speciellt Löfven med sin fackliga bakgrund!

 2. Linda

  Du glömde att skriva att jag förutom att vara SSU-are också är s-kvinna, medlem i Unga örnar, studentförbundet och självklart moderpartiet! Eller använde du mitt medlemskap i SSU som ett sätt att förminska min kritik mot dig? Det hoppas jag ju inte, för såna härskartekniker är det ju inte direkt fördelaktigt att styrande politiker använder sig av. Eller?

  • Anders Ågren (inläggsförfattare)

   Googlade dig som hastigast och fick upp att du var medlem i SSU. Inte mer dramatiskt än så. Jag är något mer bekymrad över att du kan skriva att jag äcklar dig, att jag är ”obehagligast” i fullmäktige och att vi beter oss som ”svin”. Apropå saklighet kontra härskartekniker. Men du verkar ju inte vara intresserad av att diskutera själva sakfrågan.

 3. Pingback: Bra att vi visar en tydlighet! | PEDER WESTERBERG FOLKPARTIET

 4. Patrik

  Hej!
  Roligt att du fått så mycket uppmärksamhet, då bör du ju ha gjort något rätt, eller fel kanske.
  Eftersom du spenderar ett helt inlägg på Linda, som förutom att vara SSUare också är S-kvinna, socialdemokrat och säkert med i fler grenar av partiet så känns det som att hon kom åt dig. Och det visar på att hon har rätt i det hon skriver.
  Jag uppfattar ditt inlägg som ett halvtaskigt försök att förminska Linda, vilket är tråkigt.
  Den uppfattningen får jag främst för att du väljer att definiera henne som SSUare, vilket precis som MUF kan uppfattas mindre seriöst än moderpartiet.
  Jag hoppas att jag har fel i den uppfattningen.
  Och jag ser fram emot ett svar på denna kommentar, så du får möjlighet att förklara dig.
  Ha en trevlig dag!

  • Anders Ågren (inläggsförfattare)

   Tack för din fråga. Med tanke på att Westerlind kan ägna en hel sida i Folkbladet åt mig, så är det väl rimligt att jag i ett blogginlägg bemöter det? Även hon undrade varför jag nämnt att hon var medlen i SSU. Jag svarade henne så här: ”Googlade dig som hastigast och fick upp att du var medlem i SSU. Inte mer dramatiskt än så. Jag är något mer bekymrad över att du kan skriva att jag äcklar dig, att jag är ”obehagligast” i fullmäktige och att vi beter oss som ”svin”. Apropå saklighet kontra härskartekniker. Men du verkar ju inte vara intresserad av att diskutera själva sakfrågan.”

 5. Bergis

  Bra Anders! Moderaterna och nu senast Fredrik Reinfeldt i sin nya bok kallar oss Sverigedemokrater efterblivna rasister. Vi har alltid fått höra att vi är bruna rasister. Nu får du Anders själv smaka på sleven. Hur känns det? Är det roligt?

 6. Pingback: Vad är rätt? | Villy Hansen

 7. Roland Larsson

  Tack Anders för din glasklara position i denna fråga. Håller helt med dig. Frågan är stor i vissa kommuner, hoppas ni håller ut i Umeå. Kanske vi får bukt med problemet efterhand. Det är så sjukt, så ytterligt sjukt, i vissa kommuner ger man hjälp, på kommuninnevånarnas bekostnad. Det är ju helt befängt, helt utan mandat från medborgarna. Tiggarna måste hem, det är helt klart!

  • Anders Ågren (inläggsförfattare)

   De flesta partierna i svensk politik delar uppfattningen att problemen måste lösas i tiggarnas respektive hemland. övriga partier är en minoritet i sammanhanget, som försöker lova allt åt alla. Men det funkar inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.