#kisshomophobiagoodbye

Umeås manliga kommunalråd i kyss mot homofobi

Bild och text från dagens pressmeddelande som skickats ut:

 

Gallerian Utopia Shopping stödjer Umeå Pride 17-20 september med kampanjen Kiss homophobiaGoodbye och låter politiker, företagsledare, kulturpersonligheter och andra Umeåprofiler ta ställning mot homofobi med en kyss.

Utopia i Umeå kläs i regnbågens färger och entrédörrarna pryds av porträtt av kyssande Umeåprofiler. Mest överraskande är kanske att det socialdemokratiska och det moderata kommunalrådet till synes möts i en kyss. De Umeå-profiler som sluter upp bakom Utopias kampanj mot fördomar och låter sina ansikten pryda Utopias entréer är:

Anders Ågren, kommunalråd (m), som kysser Hans Lindberg, kommunalråd (s)

Fredrik Åkerblom, vd Björklöven, som kysser Tommy Jonsson, tränare Björklöven

Karin Jonsson Bodin, vd Polarbröd, som kysser Maria Perstedt, museichef Kvinnohistoriskt museum

Anders Sylvan, landstingsdirektör, som kysser Kjell Englund, vd och konstnärlig ledare Norrlandsoperan

Magdalena Andersson, landshövding som kysser Lena Gustafsson, rektor Umeå Universitet

– Det är väldigt hedrande för deltagarna att de bjuder på sig själva och så tveklöst ställer upp på vår manifestation mot homofobi, säger Mona Lidén som är centrumledare för Utopia

Utopia stödjer Umeå Pride med det värdefullaste en galleria kan erbjuda – kvadratmeteryta och en scen att verka och synas i från. Umeå Pride sköts på ideell basis genom en liten grupp människor som jobbar hårt för att dagarna i september ska bli så lyckade som möjligt. Men för att festivalen verkligen ska ta fart så behövs mer resurser.

– Utopia ska vara en mötesplats för alla Umebor, därför är det viktigt för oss att stödja de krafter som strävar efter att bevara mångfald och verka mot hat och intolerans. Det är också anledningen till varför vi valt att hjälpa Umeå Pride att nå ut med deras budskap om rätten till kärlek för alla människor, säger Mona Lidén som är centrumledare för Utopia.

– Eftersom ett av Umeå Prides viktigaste uppdrag är att synliggöra HBTQ-frågorna är de möjligheter som Utopia erbjuder oss obetalbara, säger Meta Tunell på Umeå Pride. Vi jobbar med en nästan obefintlig budget och då ger Kiss Homophobia Goodbye oss möjlighet att nå ut med vårt budskap till långt fler än vad vi vanligtvis gör.

Kiss homophobia goodbye

Under hela Umeå Pride genomför Utopia en aktivitet för alla som vill demonstrera att de tröttnat på en värld av fördomar och intolerans. Genom att posta en kyss-selfie på Instagram med hashtaggen #kisshomophobiagoodbye och/eller #khg så visas bilden på Utopias kampanjsida och inne på Utopia, men skickas också till ett antal kända personer som har uttalat sig nedlåtande om kärlek mellan personer av samma kön. Bilden skickas också till personer som är goda exempel och har stött kampen för rätten till kärlek för alla. På så sätt kan vi med en enkel kyss ta ställning mot homofobi.

 

För mer information, kontakta:

Mona Lidén, centrumledare Utopia Shopping

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.