Att leva i en trygg stad ger livskvalitet

IMG_4821

Igår hade vi möte med UmeBrå – Umeå kommuns lokala brotts- och drogförebyggande råd. I Lindbergs (S) frånvaro var jag ordförande för sammanträdet. Vår brottsförebyggande verksamhet spänner över ett brett fält och jag är mycket glad över det goda samarbete vi har med polisen och andra aktörer. Målet med samarbetet är förstås är att fortsätta göra Umeå till en trygg och attraktiv stad att leva och bo i.

Att leva i en trygg stad ger livskvalitet för invånarna och är samtidigt en stark tillväxtfaktor för en stor stad. Bland de elva största städerna i Sverige så ligger Umeå på en överlägsen förstaplats i lägst antal anmälda brott per 100 000 invånare. Men vi får aldrig slå oss till ro och vara nöjda med sakernas tillstånd. Det finns alltid sådant som kan förbätttras. Och att fortsätta arbetet med att utveckla Umeå till en ännu tryggare stad för alla umebor är UmeBrås huvudfokus.

Umeå har landets lägsta brottslighet i förhållande till folkmängd etc. Det ska vi vara tacksamma för – men det krävs fortsatt engagerat arbete från alla inblandade – polis, skola, sociala, föreningar mfl – för att vi ska fortsätta ha den situationen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.