Dags att gå med i NATO!

Skriver på debattplats i dagens Norran, om vikten av att gå med i försvarssamarbetet NATO.

Dags att gå med i NATO!

Vi lever i en allt mer osäker tid. I vårt närområde möts vi av ett öppet aggressivt Ryssland, samtidigt som våldsbejakande islamistiska jihadister står redo att begå terrordåd runt om i världen. Hoten är numera gränslösa. I Mellanöstern är IS på marsch, och de förbrytelser som IS gör sig skyldiga till är fruktansvärda och väldokumenterade. Inte sedan andra världskriget har så många människor varit på flykt. Det är nu hög tid att gå med i försvarssamarbetet NATO.

Moderaterna i Västerbotten beslutade vid vår länsförbundsstämma i april att jobba aktivt för ett medlemskap i NATO. Det är därför glädjande att vi nu ser en stärkt opinion hos svenska folket för ett medlemskap i NATO. Det är fler svenskar som vill gå med i försvarssamarbetet, än de som säger nej. Bland partierna har det också skett en svängning, och nu är såväl Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Centern positiva till ett medlemskap.

Ett medlemskap i NATO stärker Sveriges säkerhet i en tid när osäkerheten i vårt närområde blir allt större. Som medlemmar blir vi en del i Natos kollektiva försvar och blir därmed solidariska med 28 andra Natoländer. Det är hög tid att Sverige tar steget!

 

Anders Ågren

Förbundsordförande, Moderaterna i Västerbotten

 

En kommentar

  1. Joachim

    Att Sverige långsamt, utan folkets inrådan, närmar sig NATO, nu genom att utvidga möjligheten för NATO-ledda utländska trupper att operera i Sverige under ”Partnership for Peace Planning and Review Process (PARP)” och i övrigt genom EU:s gemensamma säkerhets- och försvarspolitik (GSFP), är i skuggan av denna vetskap också mycket oroande.

    När den juridiska grunden skapats för att en yttre aktör på inbjudan av den inhemska politiska makteliten kan sända in trupp i ett land – oavsett om landets egna befolkning samtycker eller ej – skapas också förutsättningarna för en fysisk ockupation.

    Den just då sittande regeringen kan ju då faktiskt med stöd av utländsk trupp hålla den egna befolkningen under kontroll såvida den trupp som anländer utifrån informateras av en tillräcklig mängd propaganda innan det att de skickats iväg på den uppgift de får betalt för att utföra.

    Så herr Ågren tänk efter och gå inte bara på den falska rysshetspropagandan som USA sprider hela tiden, tänk kritisk men framförallt tänk efter själv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.