Högre skatter skadligt för Sverige!

I lördagens VK fick jag in följande replik.

 

Högre skatter är skadligt för Sverige!

Klas Viberg skriver i VK (23/9) och påstår felaktigt att jag skulle ha accepterat att det krävs skattehöjningar för att få fart på Sverige. En fullständigt felaktig slutsats. Vi behöver fler jobb – inte högre skatter!

Under Alliansregeringens tid sänktes skatterna. Stora yrkesgrupper, som lärare, poliser och sjuksköterskor, fick alla en månadslön mer i plånboken efter skatt tack vare Alliansen. Pensionärerna fíck också sänkt skatt flera gånger.  Under Alliansens politik blev det 340 000 nya jobb jämfört med när (S) styrde år 2006.  Ju fler som arbetar, desto fler som betalar skatt och kan bidra till skola, vård och omsorg.

Välfärden kräver ökade skatteintäkter för att klara av finansieringen. Vår jobbpolitik ledde till att skatteintäkterna ökade rekordartat. Trots skattesänkningar så blev det rekord i skatteintäkter till kommuner och landsting. Kommunsektorn har aldrig haft så mycket pengar som under Alliansens tid. Detta tack vare vårt fokus på jobben. Ju fler jobb, desto högre skatteintäkter! Socialdemokraternas politik leder till färre jobb, vilket innebär lägre skatteintäkter än vad som annars hade varit möjligt.

 

Anders Ågren

Kommunalråd, M

Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.