DÖ är död. Alea iacta est.

Med KD:s beslut på rikstinget idag har Decemberöverenskommelsen fallit. DÖ är ett minne blott och hann inte ens vara i kraft i ett år. Nu stundar spännande och förmodligen också ytterligt dramatiska tider i den svenska politiken.

Blir det nyval? När? Tja, vem vet? Kanske kan också den politiska debatten återgå till att handla om sakfrågor och mindre om politisk spelteori.

Skulle det bli nyval så gärna för mig! Då får svenskarna chans att rösta bort Sveriges genom tiderna svagaste regeringen. Åtminstone i handlingskraft. Då får väljarna chans att ta förnyad ställning – har Sverige blivit bättre eller sämre det senaste året?? Men där är vi ännu inte.

DÖ är död. Tärningen är kastad!

4 kommentarer

 1. Bergis

  Tältläger och jättelika skattehöjningar? Folk börjar få nog. Nu skrotar vi DÖ och börjar ta ansvar för Sverige med hjälp av SD.

 2. fd moderat

  Kul va, DU ÄR GLAD – mesigt av M att avfärda denna konstitutionella moras/DÖ först nu!
  Nu blir det inget sånt strunt som ni hoppats på fortsättningsvis. Nu är det dags samarbeta med övrig icke socialistisk opinion = SD ! Det är ni som skapat denna odemokratiska, patetiska ordning som vi nu förhoppningsvis er slutet på. Det skulle alltså upptill det minsta partiet visa vägen..vet hut.
  Kan ni inte se emigrations frågan i vitögat är det kört för er, du är väl bekant med SKL:s rapport eller. Enorma skattehöjningar pga. er flyktingpolitik kommer aldrig accepteras. Ser som f.d. moderat med stor tillfredsställelse mot ett nyval.
  Inte konstigt förtroendet för er politiker dalar, ta ansvar för en icke socialistisk politik tack!

 3. Robert

  Kan inte förstå att m är så sugen på att bli knähund till SD, för det är så det kommer att bli vid ett nyval som den blå sidan vinner. Men för alldel så vore det bra med nyval som sossarna skulle förlora, för det parti som tar Sverige igenom den här flykting krisen kommer att bli svordom i folkets mun. Och så gott som utsparkade från riksdagshuset, ingen skatteväxling i världen kommer att rädda partiet kvar. Då en skatteväxling i dom rikastes fördel fullkomligt skulle skrota den lilla välfärd vi har, för att ha råd med dom kostnader vi står inför. Jag tror inte att moderaterna har den styrka som behövs för att reda ut det här(för det skulle innebära att gå mot sina ideal). Medan SD har en vilja men saknar helt kompetens för att styra landet, bara att se hur dom imploderar nu när det blir lite press på dom.
  Tycker att ni politiker ska sluta plocka enkla politiska poäng, för ni vänder er ju bara dit det blåser. Välj en ståndpunkt och håll den, skulle kanske bli en kort politisk karriär men en ärlig karriär.
  Och på frågan om Sverige blivit bättre eller sämre så är svaret, det är lika illa nu som när alliansen satt vid spakarna. För vi har inte lyckats krypa upp ur det hålet än, och vi kommer nog aldrig upp ur det nu när Dö har fallit offer för ett partis dödsryckningar

 4. Niklas

  Är det inte dags att Moderaterna börjar ta tag i migrationsfrågan nu?! Helt otroligt att ni släppt denna fråga till SD som nu förmodligen kommer bli Sveriges största parti om detta fortsätter. 75% av svenska folket vill minska invandringen men ni politiker fortsätter stoppa huvudet i sanden som ingenting hänt….
  Fortsätter ni med nuvarande hållning kommer landet krascha. Inte i dag men om tio år framåt när nästa generation flyktingar växer upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.