Börja agera för att klara flyktingssituationen!

Läget är allvarligt och akut  när det gäller flyktingsituationen i Sverige. Det kommer betydligt fler flyktingar till landet än vad Sverige har kraft att hantera. Tyvärr verkar regeringen vara ofattbart trögrörlig när det gäller att vidta åtgärder. Flyktingsituationen innebär ett mycket ansträngt läge i flera delar av landet – och prognoserna visar inga tecken på att läget ska stabiliseras.

Kommun efter kommun signalerar att situationen är akut. Grundläggande samhällsservice riskerar att inte klaras av. Utöver de mest brådskande utmaningarna kopplade till aktuella flyktingsituationen är det även tydligt att integrationen inte fungerar tillräckligt väl. Regeringen har inte kontroll över läget.

Moderaternas förslag om att införa tillfälliga gränskontroller är brådskande, nödvändigt och borde sättas i kraft omedelbart – Österrike och Tyskland genomförde liknande åtgärder i september när de stora flyktingströmmarna via Ungern blev svåra att hantera. Införande av säkra länder-listor, tillfälliga uppehållstillstånd istället för permanenta uppehållstillstånd i likhet med resten av EU-länderna, samt att de som får avslag på sina asylansökningar faktiskt snabbt får lämna landet. Idag är det tusentals människor som fortsätter vistas i landet trots att de har fått avslag på sina ansökningar och så kan vi inte ha det. Större fokus måste också läggas på att hjälpa flyktingarna i deras närområden – betydligt mer humant och kostnadseffektivt än att börja erbjuda tältläger (!) i Sverige. Kommunerna måste också få bättre stöd av staten att hantera situationen. Det duger inte att peka med hela handen och säga att kommunerna måste fixa det hela – för Kommun-Sverige är inte i närheten av att kunna klara den här situationen långsiktigt!

Nu räcker det med prat – börja agera!

3 kommentarer

 1. LSE

  Tyvärr Anders det är redan kört för Sverige.
  När ingen förutom dom där så kallade rasisterna har reagerat tidigare så är allt hopp nu borta för att kunna rädda vår trygghet och välfärd. Stackars kommande generation som inte får uppleva det vi fått vara med om under vår livstid.

 2. Henrik Folkesson

  Tyvärr känns det som om nuvarande regering har helt tappat kontrollen över inflödet
  och vilka som kommer in. För att bromsa inflödet är de åtgärder du anger nödvändiga.
  Vi har för länge sedan passerat smärtgränsen när de gäller nuvarande flyktinginvandring, många ser
  sin chans att söka sig till Sverige nu när Schengen brutit ihop. En undersökning visade att 30%
  var flyktingar från syrien, resterande del ekonomiska flyktingar från andra länder.

  Regeringens politik att vänta och hoppas att det löser sig är inget som skapar förtroende.

  // Henrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.