Årshögtiden vid Umeå universitet år 2015

IMG_5355

I helgen var det dags för Årshögtiden vid Umeå universitet. Det tillfälle då vi hyllar nyutnämnda hedersdoktorer och professorer, samt ett stort antal pristagare inom olika forskningsområden. Denna gång var Årshögtiden speciell av flera skäl. Vi firade dels universitetets 50-årsjubileum, dels var det i närvaro av Hans Majestät Konungen.

Vi påminns ständigt om betydelsen av Umeå universitet för såväl vår stad som vår region. Universitetets betydelse kan inte nog understrykas, och vi är vana att de får topplaceringar i olika undersökningar. Umeå har alla anledning att göra tummen upp för Umeå universitet, dess ledning, forskare, lärare och studenter. Jag är också glad att vi har ett så pass nära samarbete mellan universitetet och kommunen.

De första femtio åren var lysande – låt oss hoppas att de kommande femtio fortsätter i samma anda!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.