Det finns ingen finansiering av försöket med 6-timmarsarbetsdag i Umeå!

Ja, det var som jag misstänkte.

Socialdemokraterna har inte ordnat FINANSIERING för sitt omhuldade projekt med sextimmarsarbetsdag, med bibehållen lön. Pinsamt när (S) slagit på stora trumman, skrikit ut i alla möjliga forum om hur duktig man är som gör detta försök. Utan att ha ordnat finansiering.

Det kommer att kosta ca sex miljoner kr för 2016. Men pengar finns inte tillgängliga. Så i praktiken blir det besparingar inom äldreomsorgen, färre tjänster. För att finansiera att andra medarbetare ska vara lediga med bibehållen lön.

Jag ställde frågan så sent som förra tisdagen på KSAU, och ekonomiavdelningen konstaterade att det inte kommer att kunna användas några av de 25 mkr, som avsattes för arbetsmiljöinsatser 2014 och 2015.

Socialdemokraterna har tappt greppet om ekonomin i Umeå och verkar inte heller göra några ansatser att få kontroll över läget. Bara nya överbud och löften hela tiden. Det är ingen ordning!

Men dagens svar från ordföranden i Äldrenämnden var att det hela är förankrat hos kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S)!?!!

Sen är förslaget om arbetstidsförkortning med bibehållen lön dåligt i sak dessutom. Finns inget som pekar på positiva effekter.(S) har misslyckats med personalpolitiken i 20 års tid i Umeå.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.