Moderaterna får ökat förtroende i migrations- och integrationsfrågorna

Efter valförlusten 2014 var det på två områden där jag för egen del yttrade att vi måste ompröva och ändra inriktning. Det handlade dels om migrations- och integrationspolitiken, dels i frågan om hur tiggerifrågan och s.k. EU-migranter hanterades i Sverige. På punkt efter punkt har Moderaterna – så här lite mer än ett år senare – ändrat ställningstaganden, vilket jag välkomnar.

Det ger också resultat i ökat förtroende från väljarna.

Enligt en ny undersökning från Demoskop som presenterades igår, så har Moderaterna tydligt ökat sitt förtroende hos väljarna vad gäller migration och integration samt har ett stort övertag i jobb- och ekonomifrågorna. Flyktingkrisen är fortsatt en av Sveriges största utmaningar och situationen är ansträngd. Moderaterna föreslår därför kontinuerligt insatser som behövs för att läget ska bli mer hållbart vad gäller mottagande, bostäder och skola. Ett temporärt stopp i flyktingmottagandet behövs också, men tyvärr har vi ännu inte fått med oss Socialdemokraterna på detta.

Undersökningen från Demoskop visar att:

 • Moderaternas förtroende vad gäller migration och integration har ökat mest jämfört med alla andra partier sedan våren 2014.
 •  8 av 10 väljare uppfattar i dag att Moderaterna vill minska flyktingmottagandet. Det kan jämföras med att endast 2 av 10 uppfattade det på samma sätt i mars 2015.
 • Förtroende för vår partiledare Anna Kinberg Batra har ökat och är nu i nivå med statsminister Stefan Löfven.
 • Stort övertag för Moderaterna vad gäller förtroendet för att kunna ta ansvar för ekonomin och skapa förutsättningar för fler jobb, jämfört med Socialdemokraterna, vilket är en tydlig förändring sedan valet 2014.

Det går numera åt rätt håll för Moderaterna.

2 kommentarer

 1. Erik

  Det är klart som korvspad när ni sviker Reinfeldt och det var pinsamt att höra Tobés förklaringar i går. Inget försök görs att tolka varför Reinfeldt ville öppna våra hjärtan i den statsmannaroll han hade sommaren 2014. Rimligen trodde Reinfeldt att allt skulle fungera och att Europas gräns inte skulle gå vid Öresund. Och kunde Reinfeldt överhuvudtaget, ens någon, föreställa sig ett mottagande på över tiotusen personer per dag? Nu kan man bara be för att M inte ska kopiera SDs politik. Det ser mörkt ut.

 2. Leif

  Man kan tycka vad som helst om detta men något som inte går att komma ifrån är att ni numera är konsekventa.

  Sjuka och fattiga får ingen hjälp och nu inkluderas även invandrare.

  Det skall ni ha kredd för i varje fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.