Utnämn Lars Lystedt till hedersmedborgare i Umeå

Följande insändare fick jag införd i gårdagens VK.

 

Utnämn Lars Lystedt till hedersmedborgare!

Det har under några år pågått en diskussion om att göra jazzlegendaren Lars Lystedt, tillika hedersdoktor vid Umeå universitet, till hedersmedborgare i Umeå. Tidigare hedersmedborgare är författaren Lars Widding (1988), fotbollslegendaren Gunnar Nordahl (1991), EU-kommissionär Anita Gradin (1997) och författaren Stieg Larsson (2012).

Frågan diskuterades vid senaste fullmäktigesammanträdet. Peter Sedlacek (L) har lämnat in ett förslag om detta tidigare. Moderaterna stödjer förslaget.

Lystedt har gjort stora insatser för Umeå, och gjorde tidigt Umeå känd som en internationell musikstad av rang. Dessa insatser, som sträcker sig över en lång period genom t.ex. skapandet av Umeå Jazzfestival, förtjänar nu att hyllas även genom utnämning till hedersmedborgare,

Anders Ågren, Kommunalråd (M), Umeå

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.