Komiskt självmål av Fi i Umeå

Feministiskt Initiativ i Umeå har haft en mycket hög svansföring i den politiska debatten sedan valet 2014. De har blott tre mandat av totalt 65, men genom att skicka in en stor andel interpellationer och frågor tar de ett väldigt stort utrymme i fullmäktigedebatten.

De fokuserar bl.a. på ”jämställd fördelning av talartiden”. Varje parti avgör ju själv vem eller vilka förtroendevalda som ska gå upp i talarstolen. Likaså är det upp till varje ledamot om man vill gå upp i talarstolen eller ej. Men framförallt från vänsterkanten får vi ständigt höra om hur dåligt det fungerar. Det anses vara alltför många män i talastolen kontra andelen kvinnor, samt att männen talar alltför länge. Så kan man naturligtvis tycka.

Feministiskt Initiativ har själva tagit upp detta, senast vid dagens sammanträde. Problemet med att män talar längre i fullmäktigedebatterna…….

Hur ser det då ut? Fullmäktiges ordförande Rönnmark (S) redogjorde för läget. Ja, av KF-ledamöterna som tillhör Fi (tre stycken), så har den ende mannen i deras grupp – Filip Hallbäck – talat 62% av den totala talartiden för Fi. En påtaglig manlig dominans i Fi, skulle man kunna säga.

Tala om ett komiskt självmål! Om det nu är en så allvarlig och tung fråga för Fi kanske de skulle börja leva som man lär. Att städa framför egen dörr innan man klagar på övriga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.