Rapport på besök

Hade igår besök av Rapport på stadshuset. Det gör ett inslag om tiggeridebatten och de utsatta EU-medborgarna i Umeå. Samma debatt och problemställningar finns ju i de flesta större städerna i vårt land, men debatten i Umeå har ju hållit i sig och varit osedvanligt het. De intervjuar ett flertal personer, och jag fick redogöra för Moderaternas ställningstaganden: kommunen ska inte erbjuda eller finansiera boende, eller skolgång under den korta tid man har rätt att vara i landet. Däremot ska vi självklart erbjuda akut nödbistånd om så behövs, vilket ligger på socialtjänsten. Vi ska också motverka olagliga bosättningar. Att bosätta sig på annans mark utan tillstånd är ett brott. Då är det också självklart med avhysning.

Intervjun med mig tog ca 20 minuter, men inslaget som helhet ska bli tre minuter. Så vi får väl som om jag finns med i något klipp överhuvudtaget 🙂 Preliminärt sänds det på söndag.

En kommentar

  1. loise

    Vad bra ! Hoppas du stod på dig i tiggeridebatten. Önskar att Sverige kunde iinföra tiggeriförbud och satsa på annan hjälp istället.VI HAR EN GÅNG UTROTAT TIGGERIET PÅ GATOR OCH TORG OCH NU ÄR DET TILLBAKA . Tycker politikerna måste börja sätta ner foten ordentligt !!! för med tiggeriet följer en massa annat som går emot våra lagar och förordningar också.Det blir ett laglöst land där relger och lagar inte gäller lika för alla. Folk tappar tron på samhället och de som styr och det föds frustration och oro hos människor .Människor ska få hjälp men INTE GENOM ATT TIGGA och deras egna länder ska inte kunna komma undan sitt ansvar.Då är vi många som tycker de borde uteslutas ur EU om de inte lever upp till de mänskliga rättigheterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.