Bra genomslag för M-förslag att kameraövervaka i Umeå

I dagens lokaltidningar, Folkbladet och VK, blev det som ni kan se ovan ett bra genomslag för vårt förslag att kameraövervaka de mest våldsutsatta platserna i centrala Umeå.

Enligt Brottsförebyggande rådet (BRÅ) kan kameraövervakning vara en effektiv metod att:

Avskräcka brott – eftersom att risken att åka fast upplevs som större. Öka sannorlikheten för upptäckt – när inspelningen används vid brottsutredningar. Avbryta pågående brott – när kamerorna är direkt kopplade till polisen. Öka tryggheten – kameror signalerar att platsen är väl omhändertagen.

Vi ska bekämpa brott, vi ska göra det svårare att begå brott, vi ska göra det lättare att fälla de kriminella som misshandlar andra människor. Umeåborna ska kunna gå trygga på gator och torg – även på kvällar och nattetid.

En kommentar

  1. Leif

    Känns ju tryggt att veta att den som slår ihjäl mig på torget i varje fall filmas. Personligen hade jag lagt en och annan skattekrona till och ökat polisnärvaron istället. Men skatt är ju inget som Moderaterna förstår sig på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.