Larmklockorna borde ringa!

Läser Hans Lindbergs (S) blogg om falska rykten om Västra Länken. Likaså skriver tidigare kommunalrådet Holmlund om detta.

Bra så. Moderaterna är på samma sida som Socialdemokraterna lokalt i denna fråga.  Jag är den första att välkomna om uppgifterna från SVT och Folkbladet inte stämmer. Det har jag också sagt de två senaste två dagarna, även i intervjuer – jag hoppas verkligen att det blivit något missförstånd någonstans. Västra Länken måste byggas.

Men är det bara jag som ändå är bekymrad? Varför ger Trafikverket centralt helt andra signaler?

Både i intervju med Västerbottensnytt och Folkbladet bekräftar de ju de nya uppgifterna. De bekräftar att de fått i uppdrag att göra nya bedömningar av ett 20-tal infrastrukturprojekt i nationella planen, däribland den sista etappen i Umeåprojektet: Västra Länken. Men självklart kan de inte i detta läge uttala sig om slutsatserna – tidigast nån gång under år 2017 ska de lägga fram sina förslag om de olika projektens framtid. Först då vet de om det får någon effekt på Västra Länken……

Så här säger Trafikverkets presschef i Folkbladet:

”Finns det ändå en risk att Västra Länken slopas helt?

– Det är att alldeles för långtgående spekulationer i dagsläget. Det är för tidigt att säga att man stänger projekt bara rakt av. Däremot kan projekt mycket väl skjutas på framtiden, om de inte tillför tillräckligt bra för att nå miljö- och klimatmålen, säger Bengt Olsson.”

Hallå! Oavsett vilken regering som styr, så måste vi Umeåpolitiker alltid kämpa för Umeå och Umeås bästa. Det gäller i synnerhet infrastruktursatsningar. Jag är då inte lugnad av Trafikverkets uttalanden. De bekräftar att se ser över även byggandet av Västra Länken.

Larmklockorna borde ringa högt hos alla tillväxtvänliga partier i Umeå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.