Rent svineri på järnvägsstationen Umeå C

Tget har stannat p Botniabanan intill Ume C

Igårkväll lade jag upp det här inlägget på min egen blogg: andersagren.com

Bra att VK efter det gjorde en nyhet av detta!

 

När vi hade styrelsemöte i tisdags förra veckan med bolaget Umeå C så fick vi mycket bekymmersamma rapporter från situationen på järnvägsstationen Umeå C. Det gäller Stationshuset och intilliggande perronger och p-platsområde. Hans Lindberg (S) var på annat möte, så jag fungerade som mötesordförande.

Ett litet antal individer har mer eller mindre ockuperat väntsalen på järnvägsstationen och använder det som sovplats. De skrämmer iväg vanliga resenärer som därmed inte kan/vågar utnyttja väntsalen som det är tänkt. De resenärer som försöker använda väntsalen blir enligt uppgift bryskt utkörda av dessa individer.

Likaså har personerna ”ockuperat” vindskydden utanför på perrongen. Det har också startats eldning på perrongen. Personerna uträttar stundom sina behov i papperskorgar (!) i väntsalen. Avföring smetas på väggarna i toaletten. Enligt rapporterna från städbolaget är det återkommande blod och avföring utsmetat på toaletten. Den rengöringsfirma som kommunen har avtal med har sagt upp avtalet. Personalen menar att det helt enkelt inte går att jobba under dessa förutsättningar.

Det var delar av den upprörande rapport vi fick på styrelsemötet i tisdags.

Nu tvingas vårt kommunala bolag tredubbla väktarbevakningen, och det kommer att öka kostnaderna för bevakning med en miljon kronor under vintermånaderna. En miljon kr!!

Händelserna har självklart polisanmälts. Men situationen fortgår, och den tragiska nyheten sprider sig uppenbarligen bland tågresenärerna att det är laglöst land på Umeås järnvägsstation i centrum.

Nog är det åt h-vete att detta får fortgå?

Men oerhört märkligt att inga lokalmedia har rapporterat om detta. Inte vad jag har sett i alla fall. För mig var det en nyhet, det som presenterades på sammanträdet. Polisanmälningar brukar ju snabbt uppmärksammas i media i andra sammanhang. För detta har hållit på hela sommaren.

Men det kaos som råder på järnvägsstationen är det inga journalister som rapporterar om.

Umeå kommun måste, tillsammans med polisen, ta krafttag mot detta. Det är i alla fall Moderaternas uppfattning i den här frågan!

2 kommentarer

  1. Pingback: Anders Forss (S): Etnisk profilering, rasism & främlingsfientligt att diskutera EU-migranter – Politik & Partier

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.