M på riksplanet säger nej till aktuella förslagen om storregioner

Igår kom ett välkommet besked från vår partiordförande Anna Kinberg Batra om att Moderaterna säger nej till de aktuella förslagen om storregioner. Inga beslut om storregioner bör tas innan åtminstone folket har fått säga sitt i de folkomröstningar som nu är på gång runt om i landet. Vi moderata länsförbundsordföranden och ledande landstingspolitiker deltog i en telefonkonferens kring detta igår timmarna innan det offentliggjordes.

Nu är det upp till de partier som fortfarande är positiva till att snabbt driva igenom regionbildningarna, att förklara varför det är så oerhört viktigt att folket INTE ska få möjlighet att tycka till om dessa stora förändringar. Befolkningen ska ju – om S/MP-regeringen får bestämma – varken få folkomrösta, eller gå till valurnorna i ett ordinarie val däremellan och visa vad man tycker.

Även i Västerbotten är vi nu på gång med en kampanj för att få hålla folkomröstning. Stöd den gärna du med, eller kontakta de politiker som INTE vill att västerbottningarna ska få säga sitt. Exemplet Jämtland visar att det lönar sig att bedriva kampanj och visa vårt motstånd mot planerna.

Rädda Västerbotten – Nej till Stornorrland!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.