Det är med Alliansen som vi moderater vill regera!

alliansen_liggande_pms-300x91

 

I veckans nummer av Umeå Tidning bemöter jag Miljöpartiets angrepp mot oss moderater, från föregående vecka. Klipps in nedan.

 

Det är med Alliansen som vi moderater vill regera!

Läste Nasser Moslehs (MP) inlägg i Umeå Tidning om Moderaterna och synen på Sverigedemokraterna. Men hans insändare innehåller många felaktigheter. Moderaterna kommer inte att inleda samarbete med SD, varken på riksplanet eller lokalt. Däremot vill vi lägga fram en gemensam Alliansbudget, och vill Sd rösta på den är de naturligtvis välkomna att göra så. Samma inställning gäller i kommunpolitiken.

Moderaterna i Umeå välkomnar att vårt parti vill gå fram med en gemensam Alliansbudget i riksdagen. Förhoppningsvis kan man därmed också fälla S/MP-regeringen. Ett partis huvuduppgift måste hela tiden vara att få så stort genomslag som möjligt för sin politik.

Förhoppningsvis leder det här debatten, när dammet lagt sig, till en seriös diskussion om politikens innehåll. Det har vårt land alldeles för lite av. Idag är det ett bisarrt fokus på politisk ”spelteori”, vilket talande nog är hela utgångspunkten för Nasser Moslehs insändare.

Inte minst med tanke på att S/MP-regeringen vill ha stöd i riksdagen från SD i olika frågor. Ett hyckleri utan dess like. I höstas sökte regeringen SD:s stöd för sitt förslag till nya upphandlingsregler. I opposition fällde de rödgröna delar av alliansregeringens budget med stöd av SD. För några veckor sedan uppmanades SD att rösta med regeringen av civilminister Shekarabi. Så länge Sd röstar på förslag från S och MP går det tydligen bra.

Att ha avstått från att lägga en gemensam alliansbudget har skadat. Nu höjs skatterna på jobb och företagande med ca 60 miljarder kronor. Sverige försvagas i en orolig värld. Då vore det bra om vi kunde genomföra så mycket allianspolitik som möjligt.

Det är med Alliansen som vi moderater vill regera. Det är inte aktuellt att inleda regeringssamarbete med vare sig Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet. Så ser beskedet ut på riksplanet, och vi har samma syn här lokalt i Umeå.

Anders Ågren

Kommunalråd, M. Umeå

En kommentar

  1. Roland Larsson

    Hej Anders!
    Mycket har förändrats i Svensk inrikespolitik under de sista åren. Jag förstår, till viss del, er beröringsskräck med SD, men kan samtidigt inte förstå hur ni kan förbise det enorma folkliga engagemang som finns för SD. Det finns, vad jag kan se som gammal man, inget som helst stöd för den politik som Svensk regering, och föregående för den delen, försöker föra för närvarande. Som gammal socialdemokrat var det förödande då Reinfeldt tog över, men det som sker nu är än värre. Att få ordning och reda i vårt land kräver hårda krafttag, ingen vänsterfeminism, ingen välfärdsinvandring, och framförallt politiskt kraftfulla ”nypor”.
    Att försöka regera med alliansen, särskilt centern, är nog tämligen meningslöst. Inget kommer att uppnås, allmänt käbbel med denna, socialekonomiskt oansvariga pöbel blir det enda resultatet. Jag kan inte se annat än att ni bör med kraft söka samband och samarbete med SD, det enda parti som, med nuvarande politik, skördar störst politiska vinster. Dessutom, det enda parti som försöker återskapa Sverige, trots enormt politiskt och medialt motstånd, till det land det en gång var. Det är inte konstigt att SD blir allt starkare, jag erfar att allt fler äldre blir mer och mer medvetna om att Sverige inte längre är det trygga Socialdemokratiska samhället, något som hade blivit som ett mantra för många äldre i vårt samhälle.
    Många av de äldre lämnar nu sin gamla föreställning om Socialdemokratin, tvärtom blir många hängivna SD-anhängare, man ser sitt land bli ockuperat, man ser sitt land förändras, bli okänsligt, olustigt, man känner sig otrygg och osäker, man känner sig inte säker i sitt eget land. Är det ett land vi vill ha för våra medborgare? Nej! Det är nog dags att lämna denna omogna, eller ska jag säga tvärmogna socialdemokrati, för något annat. Kanske det är dags att prova ett nytt koncept i Svensk politik – nämligen att prova på svensk nationalism, det borde verkligen vara dags. Varför stormar inte Svenskar vid gränserna för sin nation? Varför gör inte Svenska medier allt för att hålla Sverige högst? Varför gör Svenska medier allt för att förgöra svensk politik?
    Varför gillar inte svensk media Sverige? Varför gör man allt för att förgöra sitt eget land? Det är en fundamentalt viktig fråga som jag ofta själv frågar mig. Vad vill dom, det kan gälla Sveriges Radio/TV eller andra kanaler. Jag undrar ofta – vad vill dom egentligen. Det är fruktansvärt att höra, se och uppleva de officiella förklaringar de försöker sig på – det är så patetiskt och löjligt – varför säger de aldrig sanningen. Varför måste man alltid gå till s.k altenativa medier för att få sanningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.