S-minister ljög angående omfattningen av sexualbrott mot kvinnor i Sverige!

Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson intervjuades nyligen i BBC om utvecklingen av sexualbrott mot kvinnor i Sverige. Hon påstod då – tvärtemot verkligheten – att sexualbrotten mot kvinnor i vårt land minskar: ”När vi gör undersökningar om kvinnor som blivit utsatta för våldtäkt eller sexuella ofredanden kan vi se att nivån går ner, går ner, går ner.”

Det var en ren och skär lögn! Sexualbrotten mot kvinnor har ju mer än fördubblats.

BRÅ presenterade i veckan en rapport ”Brottsutvecklingen i Sverige fram till år 2015”och där pekar trenden uppåt för anmälda sexbrott. BRÅ har konstaterat att ”i absoluta tal har antalet anmälningar, antalet misstänkta, antalet (och andelen) personuppklarade sexualbrott och antalet lagförda sexbrott ökat markant under 00-talet. För de flesta av måtten handlar det om mer än en fördubbling på 15 år.”

Tino Sanandajis foto.

Enligt den årliga ”Nationella trygghetsundersökningen” från BRÅ (se grafen ovan) har andelen kvinnor som utsatts för sexualbrott stigit från 1,1 procent (2011) till 3,0 procent (2015). Med andra ord en dramatisk ökning av sexualbrott mot kvinnor i Sverige bara de senaste åren.

Men var är upprördheten över denna lögn från arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S)? Var är de återkommande massmediala reaktionerna? Nu tvingades Johansson i alla fall ta avstånd från sina egna uttalanden när bl.a. moderaten Elisabeth Svantesson reagerade på ”fake news”, men det är oerhört allvarligt när en minister sprider sådana uppenbara lögner.

Kvinnorna i Sverige utsätts för fler och fler sexualbrott – den så kallade ”feministiska” regeringen kanske borde ta det på allvar?!?

3 kommentarer

  1. Basic Rules

    Regeringen gör allt vad den kan för att sprida alternativ fakta/rätta till Sverigebilden, först ut Morgan(S) som omgående efter Åkessons(SD) inlägg i WSJ, återkom med ett beställningsarbete från regeringskansliet.
    Så nu detta, en medveten lögn i BBC !

  2. Pär Wästerby

    VK publicerade nyligen en artikel där tjänstemannen Mikael Broman på Försäkringskassan uttalade sig om länets sjuktal. -Det känns som att vi är på väg åt rätt håll, var hans uttalande och rubriken gick i samma stil. Bredvid fanns en graf som visade en tydlig minskning av sjuktalen mellan 2006 och 2010, och därefter en lika tydlig ökning till 2016. Sjuktalet ligger aningen lägre 2016 än 2006, men eftersom det ökat sedan 2010 är det vilseledande att tala om en minskning av sjuktalet. Jag anser att det är allvarligt när tjänstemän driver opinion och inte beskriver verkligheten som den ser ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.