Pojkar som våldtog får gå kvar i skolan – flickan undervisas hemma?!??

Sydsvenskan skriver om  en händelse där två pojkar som våldtog en flicka, nu går kvar på skolan i Lund medan flickan inte orkar gå till skolan. I december dömdes den av pojkarna som är över 15 år för våldtäkt mot barn. Våldtäkten ägde rum i maj och flickan har inte varit i skolan sedan hon utsattes för övergreppet. Flickan undervisas i hemmet då hon inte orkar gå till skolan, eftersom killarna får gå kvar på samma skola.

Rektorn säger att det är ”ett delikat problem” och att det är ”svårt att säga vad som är rätt eller fel”: ”Alla tre är ju elever och alla tre är på sätt och vis offer i det här.”

Fy f-n. Här ser vi en vuxenvärld som har kapitulerat och sviket allt som har med rätt och fel att göra! På samma sätt som man inte ska låta mobbare gå kvar på skolan, och tvinga mobbningsoffret att byta skola – lika lite ska våldtäktkillar få gå kvar på skolan, medan flickan tvingas vara kvar hemma.

Skärpning! Världen är upp och ned. Den här situationen är skamlig, och måste åtgärdas. Självklart ska flickan tryggt kunna gå tillbaka till undervisningen på skolan, och killarna får helt enkelt placeras på någon annan skola. Punkt.

2 kommentarer

  1. Basic Rules

    Sydsvenskan har intervjuat rektorn på skolan efter att andra elevers föräldrar reagerat och Ann Heberlein – författare och teologiedoktor – bloggat om det.
    Rektorn menar i intervjun med Sydsvenskan att också förövarna är offer, vi har hört det förr från ledande politiker/tjänstemän i andra sammanhang alltför ofta.
    Efter omfattande kritikstorm från allmänheten beslutade skolan härom dagen att flytta gärningsmännen, den dömde 16-åringen och den 15-åring som slipper straff för våldtäkt.

    Den moraliska oviljan att agera mot kriminella är omfattande inom skolan och Skolinspektionen ser en oroande trend av anmälningar kring kränkande behandling på skolorna.

    Att det till slut blev rätt var inte den gråtmilde rektorns förtjänst utan media och framförallt allmänhetens reaktion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.